Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

'Ook dierendag voor dieren in vee-industrie'

3 okt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
vv_newsimg_129484.jpg
Meer dan vijftig grote Nederlandse bedrijven en instellingen vragen hun medewerkers dinsdag, op werelddierendag, geen vlees te eten. Normaal eten Nederlanders dagelijks 420.000 dieren op. Maar op deze dierendag moeten dat er nul zijn, aldus Wakker Dier maandag.
,,Hoewel iedereen op dierendag zijn eigen hond, kat of cavia extra vertroetelt, worden de dieren in de vee-industrie op deze dag nog dikwijls vergeten'', stelt de dierenwelzijnsorganisatie.
Wakker Dier spant zich al een aantal jaren in om van dierendag 'EetGeenDierenDag' te maken. Onder meer Bol.com, Eneco, DSM Delft, de Erasmus universiteit, Triodos Bank en Philips Center Amsterdam doen dit jaar mee om het goede voorbeeld te geven. ,,Gezamenlijk vragen zij in hun kantines aan bijna 232.000 werknemers de dieren in de vee-industrie te sparen, door ze op werelddierendag niet op te eten'', aldus de actiegroep.
Jaarlijks doen volgens Wakker Dier tienduizenden mensen mee aan EetGeenDierenDag. Onder meer door geen vlees te eten, posters op te hangen en vegetarische maaltijden te verzorgen. Dit jaar is de zesde editie.
Bron: ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.