Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ooijpolder klaar voor de otter

  •  
17-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
otter_23.jpg
Met het plaatsen van loopplanken onder de brug bij de Hubertusweg heeft de provincie Gelderland het grootste verkeersrisico voor otters in de Ooijpolder weggenomen. De Hubertusweg (N840) is dé ontsluitingsroute van de Ooijpolderbewoners. Hier passeren dagelijks ruim 6.000 auto’s. Otters en andere dieren die zich graag langs het water voortbewegen, lopen natuurlijk grote risico’s bij het oversteken van de weg. Een simpele constructie met loopplanken maakt voortaan een veilige oversteek onderdoor mogelijk.
Zwaartepunt
Sinds 2002 leven er weer otters in Nederland. Het zwaartepunt van hun huidige leefgebied ligt in de Weerribben-Wieden. De populatie groeit en breidt uit naar aangrenzende regio’s in Friesland, Drenthe, de Randmeren, de Overijsselse Vecht en het IJsseldal.De provincie Gelderland spant zich in om de leefsituatie voor de fauna te verbeteren. Speciaal voor de otter werkt de provincie samen met ARK Natuurontwikkeling, Wereld Natuur Fonds, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en de waterschappen.
Tekst: Bart Beekers & Johan Bekhuis, ARK Natuurontwikkeling en Olga van de Veer, Provincie Gelderland
Bron: Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.