Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Ooievaars welkom in 's-Graveland

19 mrt 2014
  •  
leestijd 1 minuten
ooievaar_kop.jpg
Natuurmonumenten heeft op het dak van Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek een nestplek voor ooievaars geplaatst. In de afgelopen jaren deden ooievaars meerdere broedpogingen op een boom in de buurt van het centrum. Helaas lukte het ze niet de jongen groot te brengen.
Brenger van nieuw leven
Om deze vogel van geluk en brenger van nieuw leven een nestplaats aan te bieden heeft Natuurmonumenten een sponsoractie opgezet. Dankzij gulle giften kon een onbewoond ooievaarsnest van het Naardermeer naar het bezoekerscentrum verhuisd worden.
ooievaarbalts_nicole
Baltsende ooievaars op een nestpaal. Fotograaf: nicole24
Oorspronkelijke nestplaatsen vervangen
Van nature broeden ooievaars in bomen in natte gebieden, maar tegenwoordig zie je ze ook vaak op kunstmatige nesten in de bebouwing. In de Gooi en Vechtstreek broeden jaarlijks enkele tientallen paren. Hopelijk draagt deze nieuwe nestplek bij aan een succesvol broedseizoen voor de ooievaars op de 's-Gravelandse Buitenplaatsen.
ooievaarsopnest_bianca
Ooievaars met jong op het nest. Fotograaf: BiancaFOTOgraaf

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.