Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ontwerptekst Denen op klimaattop uitgelekt

  •  
09-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rook_co2.jpg
De onderhandelingstekst van Denemarken is dinsdag op de klimaattop in Kopenhagen uitgelekt. Volgens Milieudefensie is er veel beroering over de inhoud van het ontwerpvoorstel ontstaan. Denemarken is de voorzitter van de klimaattop.
Volgens een woordvoerder van Milieudefensie wordt het milieuverdrag van Kyoto uit 1997 nergens genoemd in de tekst, waarover de milieuorganisatie ,,verbouwereerd'' is. ,,Daarmee wordt het enige verdrag waarmee rijke landen wettelijk worden verplicht tot het verminderen van broeikasgassen ten grave gedragen'', aldus de zegsman.
Volgens de woordvoerder zullen ontwikkelingslanden dit niet accepteren, omdat alleen een juridisch bindend verdrag hen het vertrouwen geeft dat rijke landen hun beloftes nakomen. Het hoofd van de G77, een samenwerkingsverband van ontwikkelingslanden, noemde de ontwerptekst inderdaad ,,een ernstige schending die het succes van de onderhandelingen bedreigt''.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.