Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ontsnapte tijger doodt man in Tbilisi

  •  
17-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
164 keer bekeken
  •  
bengaalse_tijger.jpg
Een tijger die zondag bij de overstromingen in Tbilisi uit de plaatselijke dierentuin ontsnapte, heeft in het centrum van de Georgische hoofdstad een man gedood. Het dier werd daarna gedood, aldus een woordvoerder van het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken in Russische media.
Aanvankelijk was in de berichten sprake van een leeuw. De tijger was een van de ongeveer dertig dieren die door de overstroming uit de dierentuin konden ontsnappen. Vlak voor de aanval op de man zou het dier zijn ontdekt in een pakhuis.
Onder de ontsnapte beesten waren ook tijgers, jakhalzen en een nijlpaard. Het laatste dier maakte furore door voor het oog van de camera's pontificaal door de overstroomde straten van Tbilisi te lopen. Het nijlpaard kon worden gevangen. Waar de andere dieren zijn, is niet duidelijk.
Door de overstromingen verloren circa twintig mensen het leven.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.