Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Ontslagen om kippenmishandeling

12 aug 2016
  •  
leestijd 1 minuten
plofkip_26.jpg
De Amerikaanse vleesproducent Tyson Foods heeft tien medewerkers ontslagen nadat een video was opgedoken waarop te zien was hoe kippen werden mishandeld. Het pluimvee werd geschopt, geslagen en door de lucht geslingerd.
De activistische groep Compassion Over Killing plaatste de beelden op internet. In het filmpje was onder meer te zien hoe een medewerker van Tyson het hoofd van een levende kip verpletterde onder zijn laars.
,,Tyson moet aansprakelijk worden gesteld voor de gruwelijke behandeling van deze dieren'', zei het hoofd van de dierenbeschermingsorganisatie. Tyson liet weten ,,te walgen van de acties van de individuen uit de video''.
Het bedrijf beloofde medewerkers die werken met pluimvee beter te gaan trainen in de omgang met de dieren. De organisatie broedt nog op andere maatregelen.
Zowel het vleesbedrijf als de activisten hebben contact opgenomen met de autoriteiten. Die moeten besluiten of de betrokken medewerkers ook worden vervolgd.
Bron: ANP

Meer over:

kippen

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar