Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ontslagen om kippenmishandeling

  •  
12-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plofkip_26.jpg
De Amerikaanse vleesproducent Tyson Foods heeft tien medewerkers ontslagen nadat een video was opgedoken waarop te zien was hoe kippen werden mishandeld. Het pluimvee werd geschopt, geslagen en door de lucht geslingerd.
De activistische groep Compassion Over Killing plaatste de beelden op internet. In het filmpje was onder meer te zien hoe een medewerker van Tyson het hoofd van een levende kip verpletterde onder zijn laars.
,,Tyson moet aansprakelijk worden gesteld voor de gruwelijke behandeling van deze dieren'', zei het hoofd van de dierenbeschermingsorganisatie. Tyson liet weten ,,te walgen van de acties van de individuen uit de video''.
Het bedrijf beloofde medewerkers die werken met pluimvee beter te gaan trainen in de omgang met de dieren. De organisatie broedt nog op andere maatregelen.
Zowel het vleesbedrijf als de activisten hebben contact opgenomen met de autoriteiten. Die moeten besluiten of de betrokken medewerkers ook worden vervolgd.
Bron: ANP

Meer over:

kippen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.