Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ontpolderen voor natuurherstel Westerschelde noodzakelijk

  •  
22-10-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
westerschelde_02.jpg
Vogelbescherming Nederland staat achter het advies van de Commissie Natuurherstel Westerschelde onder leiding van oud-minister Ed Nijpels. Vogelbescherming heeft het ontpolderen van de Hertogin Hedwigepolder altijd als beste optie gezien om de waardevolle natuur in de Westerschelde te herstellen. De Commissie komt tot dezelfde conclusie.
Vogelbescherming staat achter advies commissie Nijpels
Vogelbescherming Nederland vindt het van groot belang dat de natuur in de Westerschelde snel hersteld wordt. Het ontpolderen van de Hertogin Hedwigepolder is daarvoor van levensbelang, omdat door eerdere verdiepingen van de Westerschelde de natuur hier veel te lijden heeft gehad.
Door het ontpolderen komt er meer ruimte voor het water en blijven natuurlijke processen, onder invloed van de getijden, bestaan. Door het ontpolderen ontstaan er nieuwe ondiepe watergebieden die van groot belang zijn voor de voedselvoorziening van vogels.
De Westerschelde is het laatste deltawater van Nederland waar sprake is van een open verbinding en een natuurlijke overgang van rivier naar zee. Nergens in Noordwest Europa is nog een meergeulig estuarium van deze omvang aanwezig. Het internationaal unieke natuurgebied met slikken, schorren, geulen, platen en ondiep water is een onmisbaar tankstation voor honderdduizenden vogels. In het gebied verblijven maar liefst 40 soorten broed- en trekvogels.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.