Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ontheffing van avondklok voor jacht op vossen en zwijnen

  •  
22-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
323 keer bekeken
  •  
jacht geweer jagen

© Pixabay

Jagers krijgen een ontheffing van de avondklok voor de jacht op wilde zwijnen en vossen. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft aan de provincies en de provinciale faunabeheereenheden gevraagd om de ontheffing te regelen, zegt de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging vrijdag. De vereniging is blij dat de overheid het belang van beide soorten jacht onderschrijft.

Zwijnen zijn door drukte schuwer

De jacht op wilde zwijnen is volop aan de gang. De dieren leven voornamelijk op de Veluwe en in Limburg. Er zijn hier volgens de jager te veel wilde zwijnen. In december klaagden de jagers al dat het niet gaat lukken om voldoende zwijnen af te schieten, omdat de dieren door de coronadrukte in de bossen steeds verder wegduiken. Jacht op wilde zwijnen is onder meer belangrijk om de kans op een uitbraak van Afrikaanse varkenspest te voorkomen en vanwege de verkeersveiligheid.

Vossen

Deze tijd is volgens jachtexperts ook het meest effectief voor de jacht op vossen. De jagers zouden op vossen jagen omdat die nesten van weide- en akkervogels leeg halen. Ook rond pluimveebedrijven met een vrije uitloop zijn vossen ongewenst.

Bron: ANP

Meer over:

vos, wild zwijn, jacht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.