Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ontdek de Hoge Veluwe

  •  
06-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
Hoge veluwe foto
Het Nationaal Park de Hoge Veluwe is ongetwijfeld een van de bekendste natuurgebieden van Nederland. Ooit stonden er landerijen en graasden er schapen, nu is het een van de grootste natuurgebieden van ons land met een enorme diversiteit. In het 5400 hectare grote park vind je bos, verschillende soorten heide, stuifzand, zwijnen, edelherten, moeflons, zeven observatieplaatsen en 1800 witte fietsen.
Vroege Vogels duikt twee dagen onder in deze wildernis onder leiding van boswachter Henk Ruseler. We presenteren de Big Five (moeflon, ree, edelhert, wild zwijn, damhert), we toveren het oude boerenlandschap tevoorschijn, waden door een enorm nat heidegebied en ontdekken waarom zwijnen goed zijn voor vlinders.
Veluwe opname
Verder alles over het oudste koolmezenonderzoek van ons land en we gaan op pad met de natuurgeluidenexpert van Nederland, Henk Meeuwsen.

Meer over:

hoge veluwe
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.