Vroege Vogels

Ontbossing van Amazone sterk afgenomen

  •  
08-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Amazone

© amazone, bron: pixabay

Satellietbeelden

De daling van 33,6 procent is gebaseerd op satellietbeelden van het Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais (INPE), de Braziliaanse wetenschappelijke overheidsinstelling die de ruimte onderzoekt. Volgens deze instantie werd er in de periode van januari tot juni van dit jaar zo'n 2649 vierkante kilometer aan regenwoud gekapt. In de eerste zes maanden van 2022 tijdens het presidentschap van Jair Bolsonaro werd nog zo'n 3988 vierkante kilometer regenwoud verwijderd.

Amazonegebied

"We hebben een gestage neerwaartse trend bereikt in de ontbossing van de Amazone", zei minister van Milieu Marina Silva op een persconferentie. In de maand juni van dit jaar was de daling nog groter, namelijk 41 procent, vergeleken met juni 2022.

Tijdens het presidentschap van Bolsonaro van 2019 tot 2022 schoot de ontbossing van de Amazone met 75 procent omhoog, in vergelijking met het voorgaande decennium.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.