Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ongezonde lucht

  •  
03-10-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
In 2005 werden de Europese normen voor fijnstof van kracht. Daardoor zou de hoeveelheid fijnstof boven Nederland moeten dalen. Maar niets is minder waar. De hoeveelheid fijnstof blijft gelijk en zorgt voor een ernstig gezondheidsprobleem. Volgens hoogleraar milieu-epidemologie Bert Brunekreef treedt de overheid te slap op. Brunekreef kreeg donderdag de Heinekenprijs voor de milieuwetenschappen.
Bert Brunekreef kreeg de Heinekenprijs voor de Milieuwetenschappen 2008 voor 'zijn milieu-epidemiologisch onderzoek naar onder meer luchtvervuiling en gezondheid'. Brunekreef is verbonden aan het Institute for Risk Assessment Sciences ( IRAS ) van de Universiteit Utrecht.
De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en bevat een bedrag van 150.000 Amerikaanse dollars.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.