Vroege Vogels

Onderzoeksschip IFAW in Nederland

  •  
09-03-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_257707.jpg
Binnenkort zal het onderzoeksschip van het IFAW de 'Song of the Whale', de wereldwijde ambassadeur op het gebied van walvisbescherming, een bezoek brengen aan Nederland. De trots van het IFAW zal op maandag 12 maart a.s. in de haven van
Scheveningen aan een breed gevarieerd publiek gepresenteerd worden: de gehele dag zullen scholieren & studenten, politici, donateurs, relaties en bekende Nederlanders aan boord rondgeleid en voorgelicht worden.
Het International Fund for Animal Welfare (IFAW) is een internationaal opererende organisatie die het zich als haar missie
stelt om dieren wereldwijd te beschermen. Zo strijdt het IFAW al jaren voor het behoud van het moratorium op het commercieel doden van walvissen, en pleit zij voor wetenschappelijk onderzoek waarbij geen walvissen gedood hoeven te worden. Japan, Noorwegen en IJsland geven hier helaas geen gehoor aan en lobbyen zelfs ook voor het opheffen van het internationale verbod op de commerciele jacht.
De 'Song of the Whale' toont met haar voorlichtingsprogramma aan dat voor het uitvoeren van onderzoek naar (het gedrag van)
walvissen geen walvis gedood hoeft te worden! De 'Song of the Whale' is ontworpen om onderzoek te doen naar met uitsterven
bedreigde walvisachtigen en hun leefomgeving. Dit unieke schip wordt ingezet om publieksvoorlichting te geven, voor het opleiden van studenten en het begeleiden van wetenschappers. Het is een belangrijk instrument voor het wereldwijd ontwikkelen en verspreiden van niet dodelijke onderzoekstechnieken.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.