Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Onderzoekers kweken schizofrene muizen

  •  
31-07-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_243893.jpg
Amerikaanse wetenschappers hebben schizofrene muizen gekweekt. Hiermee hopen ze erachter te komen hoe de ziekte - waaraan 1 procent van de wereldbevolking lijdt - precies werkt. Met de muizen wordt onderzocht hoe externe factoren als stress en virussen de symptomen verergeren, vertelde een van de onderzoekers maandag.
De schizofrene muizen hebben volgens de onderzoekers dezelfde lichamelijke en geestelijke eigenschappen als schizofrene mensen. Zo worden de muizen zenuwachtig op open plekken, kunnen ze verstopt voedsel moeilijker vinden en hebben ze geen zin om te zwemmen. Volgens de onderzoekers is dit te vergelijken met de kernmerken van mensen die lijden aan schizofrenie: hyperactiviteit, een verslechterd reukvermogen en lusteloosheid.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.