Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Onderzoek Vlinderhotspot Hoge Veluwe

  •  
21-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aardbeivlinder.jpg
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is in Nederland een hotspot voor de vlinders van heidegebieden. Nergens anders vind je nog zowel de soorten van de natte heide als van droge heischrale graslanden in één enkel gebied bij elkaar.
Verbinding
De komende jaren wordt onderzocht of de onlangs doorgevoerde rasterverlaging, voor een betere uitwisseling van het wild met omringende gebieden, ook gunstig uitpakt voor de bijzondere fauna en flora van het Park. Afgelopen week werden op twee plaatsen rond Het Nationale Park De Hoge Veluwe de rasters verlaagd om uitwisseling van het ‘grof wild’ mogelijk te maken met de aangrenzende gebieden van het Deelerwoud en Planken Wambuis. De verbinding van de hoefdierpopulaties past in het natuurbeleid om de versnippering van de natuur tegen te gaan. Maar of dit ook goed uitpakt voor andere bijzondere dieren en planten is nog niet bekend. Voorkomen moet worden dat de verbinding averechts uitpakt voor de overige biodiversiteit. Daarom wordt de komende jaren onderzocht hoe de populaties van diverse bedreigde en kenmerkende soorten zich ontwikkelen.
Tekst: Michiel Wallis de Vries, De Vlinderstichting
Lees verder op Natuurbericht.nl
  •  Bekijk de webcams op de Veluwe op de Overstekend Wild-pagina.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.