Vroege Vogels

Onderzoek naar vervuiling accuzuur in Borne

  •  
12-04-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
460 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_268854.jpg
Een milieubureau doet onderzoek naar grootschalige vervuiling met accuzuur bij enkele woningen in Borne. Bewoners wordt per brief aangeraden niet met hun handen in de tuin te wroeten, zo maakte een woordvoerder van woningcorporatie Woonbeheer Borne bekend. Aanraking met accuzuur kan ernstig letsel opleveren.
Afgelopen dinsdag ontdekte de politie in een schuur en de tuin achter een woning aan de Van Bemmelstraat circa duizend lege accu's. De bewoners, een 47-jarige en 49-jarige broer, worden ervan verdacht dat ze de batterijen hebben uitgesneden om lood te verkopen. Daardoor zijn vele liters accuzuur in de grond en de riolering terechtgekomen. De twee broers zijn in bewaring gesteld.
In opdracht van woningcorporatie Woonbeheer Borne worden grondmonsters genomen van het perceel en aangrenzende tuinen om de mate van vervuiling vast te stellen. Het is nog onduidelijk wanneer de resultaten bekend zijn. De lozing van accuzuur levert tot dusver geen gevaar op voor het drinkwater.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.