Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Onderzoek naar sneeuwluipaard

  •  
24-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sneeuwluipaard_cameraval_WNF

© Bron: Wereld Natuur Fonds

In het Altai-gebergte, op de grens van Rusland, Mongolië, Kazachstan en China, leven naar schatting tussen de 650 en 950 sneeuwluipaarden. Dat is één vijfde van de totale wereldpopulatie. Aan Russische kant is tot nu toe weinig bekend over aantallen en voorkomen van deze schuwe roofdieren.
Reden dat Russische onderzoekers samen met het Wereld Natuur Fonds nu in kaart brengen hoe groot die populatie is. Om de sneeuwluipaarden te vangen op beeld gebruiken ze cameravallen. Als er meer bekend is over de grootte van de populatie, zijn er betere maatregelen te nemen ter bescherming van de sneeuwluipaard. Dat gaat in samenwerking met de lokale bevolking, die ook mee gaan helpen om cameravallen te zetten.
In Mongolië hebben medewerkers van het WNF een sneeuwluipaard-moeder met maar liefst vier welpjes gezien. De beelden van de zeldzame sneeuwluipaarden zijn gespot op cameravallen.

Meer over:

sneeuwluipaard,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

sneeuwvalk
sneeuwvalk25 feb. 2017 - 2:55

Jammer zo korte beelden maar toch prachtige beelden van deze zeldzame sneeuwpanters. Succes met beschermen v deze prachtige dieren