Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Onderzoek naar sneeuwluipaard

  •  
24-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
217 keer bekeken
  •  
sneeuwluipaard_cameraval_WNF

© Bron: Wereld Natuur Fonds

In het Altai-gebergte, op de grens van Rusland, Mongolië, Kazachstan en China, leven naar schatting tussen de 650 en 950 sneeuwluipaarden. Dat is één vijfde van de totale wereldpopulatie. Aan Russische kant is tot nu toe weinig bekend over aantallen en voorkomen van deze schuwe roofdieren.
Reden dat Russische onderzoekers samen met het Wereld Natuur Fonds nu in kaart brengen hoe groot die populatie is. Om de sneeuwluipaarden te vangen op beeld gebruiken ze cameravallen. Als er meer bekend is over de grootte van de populatie, zijn er betere maatregelen te nemen ter bescherming van de sneeuwluipaard. Dat gaat in samenwerking met de lokale bevolking, die ook mee gaan helpen om cameravallen te zetten.
In Mongolië hebben medewerkers van het WNF een sneeuwluipaard-moeder met maar liefst vier welpjes gezien. De beelden van de zeldzame sneeuwluipaarden zijn gespot op cameravallen.

Meer over:

sneeuwluipaard
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.