Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Onderzoek naar moestuinen omgeving DuPont

29 aug 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Moestuin

© Moestuin - Bron: Pixabay

Groenten en fruit uit moestuinen in de omgeving van de voormalige fabriek van DuPont in Dordrecht worden onderzocht op aanwezigheid van kankerverwekkende stoffen. De oogst uit tuinen in Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht gaat onder de loep om vast te stellen of kweek uit eigen tuin daar veilig gegeten kan worden.

Eerder onderzoek

Aanleiding is een eerdere studie van de Vrije Universiteit naar de concentraties PFOA en GenX in gras en bladeren in enkele wijken rond de chemiefabriek. Dat onderzoek leidde tot onrust over het eten van eigen oogst. De betrokken gemeenten benadrukken dat er geen reden is het eten van groenten en fruit uit moestuinen af te raden.
DuPont stootte jarenlang een grotere hoeveelheid van de giftige stof PFOA uit dan toegestaan. Dat heeft vermoedelijk geleid tot gezondheidsschade voor medewerkers en omwonenden. Inmiddels heet het bedrijf Chemours.  
Bron: ANP 

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.