Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Onderzoek naar ecologische effecten van windparken

26 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Windmolen Windenergie

© Windmolen - Bron Pixabay

In 2050 beslaan windmolenparken 20 procent van de Nederlandse Noordzee. Er komen duizenden windmolens bij. Wat doet dat met de trekvogels en het zeeleven? Onderzoek naar ecologische effecten is gewenst, stellen natuurorganisaties, de visserijsector, de windenergiesector en de olie- en gasindustrie in het FD.

Regie op de Noordzee

Welke effecten de aanleg van grote nieuwe windparken, kunstmatige eilanden en waterstoffabrieken als onderdeel van de energietransitie gaan hebben op de natuur moet beter worden onderzocht. Ook is meer regie nodig om de belangen van alle betrokken partijen op de Noordzee te behartigen, stellen de organisaties.
Deze oproep komt op het moment dat er wordt onderhandeld over een klimaatakkoord, waarin naar verwachting een ambitieuze groeiagenda voor windenergie op zee wordt vastgelegd om Nederland klimaatneutraal te maken.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.