Vroege Vogels

Onderzoek naar Adidasschoenen van kangoeroeleer

  •  
03-03-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
817 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_169113.jpg

© adidas schoen leer kangaroo

Het Hooggerechtshof in de Amerikaanse staat Californië gaat onderzoeken of de Duitse sportschoenenfabrikant Adidas de wet overtreedt door voetbalschoenen van kangoeroeleer te verkopen. Dat heeft de Britse organisatie voor bescherming van dieren VIVA donderdag in San Francisco gezegd.
Het hof heeft besloten een hoorzitting over de kwestie te houden. Volgens de organisatie overtreedt Adidas de Californische wet die de verkoop verbiedt van producten die gemaakt zijn van bedreigde diersoorten zoals kangoeroes.
,,Het gaat om een internationaal, in Duitsland gevestigd bedrijf dat de Californische wet overtreedt en helpt de Australische kangoeroes uit te roeien'', aldus een VIVA-woordvoerster.
Volgens de organisatie neemt het aantal kangoeroes snel af en worden de dieren op wrede wijze gedood. Jagers schieten de kangoeroes 's nachts dood. Als er in de buidel van een vrouwtje een jong zit, wordt het diertje onthoofd of doodgeknuppeld, aldus VIVA. ,,Kangoeroes zijn wilde dieren en geen schoenen. Adidas moet met de tijd meegaan en synthetisch materiaal gebruiken voor alle schoenen'', aldus de woordvoerster.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.