Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Onderzoek dode koeien gestaakt

  •  
07-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Koe-nieuwsbericht.jpg
De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) staakt de zoektocht naar koeienkadavers bij een veebedrijf van een overleden veehouder in het Gelderse gehucht Empe. De dienst trof daar vorige maand 15 kadavers aan. De veehouder zou de dieren hebben gedood voordat hij een einde aan zijn leven maakte.
De nVWA sluit niet uit dat er nog meer dieren begraven liggen, maar omdat er geen gevaar is voor de volksgezondheid wordt de zoektocht gestaakt. Van de 15 gevonden koeien is de exacte doodsoorzaak niet meer vast te stellen.
Registratie
De autoriteit trof ook nog 187 runderen aan waarvan de registratie niet klopte. Van het merendeel is de herkomst na DNA-onderzoek vastgesteld en deze dieren mogen in de verkoop. 60 dieren mogen het bedrijf echter niet af omdat de herkomst niet duidelijk is.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.