Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ondernemers in problemen door groene stroom

  •  
02-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
electrisch.jpg
Steeds meer ondernemers in de land- en tuinbouw die duurzame energie produceren, komen in de problemen. Dat zegt LTO Nederland maandag.
Prijzen
Er zijn in Nederland ongeveer honderd vergisters die duurzame energie produceren. Daarvan staan er volgens LTO Nederland nu zo'n twintig stil. Dat heeft onder meer te maken met hoge biomassaprijzen, lage stroomprijzen en een lage vergoeding. Voor veel ondernemers die in groene stroom hebben geïnvesteerd, is een rendabele exploitatie daardoor niet meer mogelijk en faillissementen dreigen, aldus LTO.
Rendabel
,,Deze ondernemers hebben het aangedurfd te investeren in duurzame energieproductie, maar kunnen nu hun investeringen niet rendabel maken'', aldus LTO-bestuurder Eric Douma. Volgens hem leiden verschillende regelingen in binnenland en buitenland tot een ,,ongelijk speelveld.'' Douma: ,,En dat is voor andere ondernemers geen stimulans om te investeren in de productie van duurzame energie.''
LTO Nederland wil dat duurzame energieproductie gestimuleerd wordt door ,,consistent beleid.''
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.