Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Ondergrondse opslag CO2 commercieel in 2020'

  •  
03-04-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
energiecentrale.jpg
De ondergrondse opslag van koolstofdioxide oogt veelbelovend, maar is pas in 2020 op grote schaal toepasbaar in Nederland. Die verwachting sprak minister Jacqueline Cramer van Milieu donderdag uit tijdens de opening van een proefinstallatie voor CO2-afvang van TNO.
De testfaciliteit staat bij de kolencentrale van E.On op de Maasvlakte bij Rotterdam. De energieproducent wil daar een tweede kolencentrale bouwen. Onderzoekers gaan onder meer bekijken of bepaalde vloeistoffen zich kunnen binden aan rookgassen. Het milieu kan gebaat zijn bij het opslaan van CO2 in de grond, maar de kosten zijn nu nog te hoog voor commerciële toepassing.
De methode is niet onomstreden. Deskundigen en organisaties als Greenpeace verwachten meer heil van het toepassen van schonere energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.