Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Onderbroeken omruilactie op Lowlands

  •  
16-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
onderbroeken.jpg
Duurzaamheidsorganisatie Urgenda zet komend weekend op Lowlands een onderbroeken ruilactie op touw, waarbij bezoekers hun eigen onderbroek kunnen inruilen voor een duurzaam geproduceerde onderbroek. Van de ‘oude’ (en gewassen) onderbroeken kunnen vervolgens nog leuke armbandjes worden gemaakt.
Overspringers
“Op Lowlands willen ze zoveel mogelijk bezoekers inspireren om over te springen op een duurzame lifestyle”, aldus directeur Marjan Minnesma van Urgenda. “We weten dat veel mensen best concrete dingen willen doen in hun eigen leven, maar niet altijd weten waar ze moeten beginnen. Op Lowlands maken we het ze ultra-makkelijk”. Overspringers maken ook nog eens kans op een kaartje voor het grootste duurzaamheidsevent van het jaar dat Urgenda organiseert: de Nacht van de Duurzaamheid.
Urgenda is eveneens prominent aanwezig in de Future Food Garden in het Llowlab, waar bezoekers hun eigen ‘foodprint’ kunnen berekenen. Hoeveel planeten heb je nodig, als iedereen op de wereld zo zou eten zoals jij? En wat kun je doen om je foodprint te verkleinen? Bezoekers krijgen tips voor een ‘easy way out’ (vandaag geen vlees), spelen de vergeten groenten-bingo of maken kennis met vernieuwende vormen van ‘urban gardening’.
LLowlab
Llowlab is het drijvende laboratorium van popfestival Lowlands waar duurzame initiatieven, nieuwe technieken en stevige discussies een podium krijgen. Dit jaar bestaat het lab uit vijf eilanden: Llow Energy Island, Highway of the Future (een drijvende snelweg), The Cradle, Future Food Garden en Future Vinex Island. Organisaties op het gebied van wetenschap, technologie en duurzaamheid werken er samen.
Bron: Urgenda
Foto (cc) Carol Mitchell

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.