Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ondanks vorst en sneeuw voldoende drinkwater voor grote grazers

  •  
25-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bevroren.jpg
In een bevroren landschap lijkt het er misschien op dat het drinkwater ineens buiten bereik is. De nadruk ligt hierbij op lijkt, want nog steeds krijgen de dieren gemakkelijk voldoende vocht binnen. Grazers helpen zelfs andere soorten bij het water te komen.

Van mild naar vorst

Nog niet zo lang geleden berichtte natuurbericht over grote grazers tijdens een milde winter. Hoeveel kan er veranderen in twee weken tijd. Het landschap is wit, sloten en kanalen zijn bevroren. De grazers deert het niet en hoewel het misschien lastig lijkt, komen ze nog gemakkelijk bij voedsel en drinkwater. De makkelijkste manier is misschien wel door het mee-eten van sneeuw. Nog steeds zoeken de dieren naar voedsel en tijdens het eten krijgen ze onbewust veel vocht binnen via sneeuw of bevroren rijp.
Lees verder op Natuurbericht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.