Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Onbetrouwbare gegevens zuinigheid auto's

  •  
28-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
CAR.jpg
De testcyclus die autofabrikanten gebruiken om de zuinigheid van hun auto’s vast te stellen is achterhaald, onbetrouwbaar en geeft te weinig inzicht in het realistische verbruik op de weg.
Pleiten
Dat blijkt uit een rapport van the International Council on Clean Transportation (ICCT) dat T&E morgen naar buiten brengt. Natuur & Milieu, die vooraf inzage kreeg in het rapport, pleit voor een nieuw, onafhankelijk systeem waarbij het realistische verbruik van een nieuwe auto in kaart wordt gebracht. ‘De consument heeft het recht op betrouwbare informatie over het verbruik en de brandstofkosten van de auto,’ aldus Maarten van Biezen van Natuur & Milieu.      
Achterhaald
De testen die autofabrikanten nu gebruiken, zijn inmiddels 30 jaar oud en sluiten niet aan op de auto van vandaag. Zo staan tijdens de test airco, navigatie en mediasystemen uit, waardoor het verbruik van de auto lager uitkomt. De test wijkt gemiddeld 20% af van het verbruik op de weg. De consument en het milieu wordt hiervan de dupe. Bovendien leidt het tot oneerlijke concurrentie en misleiding van klanten.
Bron: natuurenmilieu.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.