Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Omwonenden windparken niet serieus genomen'

  •  
01-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_300077.jpg

© Windmolen

De overgrote meerderheid van omwonenden van geplande windmolenparken (63 procent) staat positief tegenover de opwekking van duurzame energie op deze manier. Als het echter gaat om de komst van die molens in hun directe omgeving, daalt dat percentage tot 26. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vereniging Eigen Huis (VEH) onder haar leden. Volgens de vereniging komt dit voor een belangrijk deel omdat zij zich niet serieus genomen voelen bij de planvorming en de inspraak voor de projecten.
Onderzoek 
De VEH deed onderzoek onder 3660 leden die in de directe omgeving wonen van gebieden die door de overheid zijn aangewezen als plek voor grote windparken. Slechts 11 procent van de ondervraagden heeft het gevoel dat hun belangen serieus worden meegewogen in de besluitvorming. Van degenen die binnen 2 kilometer van het windmolenpark wonen, heeft zelfs 72 procent geen vertrouwen in een serieuze belangenafweging.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.