Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Omwonenden Schiphol: ganzen ontwijken

  •  
29-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ganzen1.jpg
"Het is niet nodig ganzen af te schieten om de vliegveiligheid rondom Schiphol te verbeteren. Vliegtuigen kunnen de vogels met behulp van de luchtverkeersleiding en de radar ook ontwijken." Dit zei voorzitter Erwin von der Meer van de Vereniging voor Bescherming van het Leefmilieu in de Regio Schiphol (BLRS) dinsdag in een reactie op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, waarin wordt gepleit voor het terugdringen van het aantal ganzen.
De BLRS is de koepelorganisatie van 17 bewonersverenigingen rondom de luchthaven.
Verschijning
De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is volgens een woordvoerster nog niet in de gelegenheid om te reageren, omdat de vereniging niet vooraf op de hoogte was gebracht van de verschijning van het rapport.
90 dagen
De Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) wil het rapport eveneens eerst uitgebreid bestuderen, alvorens te kunnen reageren op de aanbeveling dat de Luchtverkeersleiding vliegers in nood dient te informeren over hoge obstakels in de buurt. ,,De aanbevelingen die aan ons worden gedaan nemen we zeer serieus. We zullen ze bestuderen op de operationele en procedurele aspecten ervan'', zei een woordvoerster van de LVNL. De organisatie dient binnen 90 dagen op de aanbeveling te reageren naar de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
Bron: ANP
Foto: jeschel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.