Vroege Vogels

Omstreden megastal wordt helft kleiner

  •    •  
18-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koeien.jpg
Een omstreden megastal in het Gelderse Wichmond wordt de helft minder groot dan gepland. Internetmiljonair Kees Koolen (oprichter van Booking.com) ziet af van zijn plannen voor een megastal voor 1455 runderen en houdt het bij 650 dieren. Daarnaast wil hij nu elders in Gelderland een tweede stal realiseren, meldt de Stentor vrijdag. 
Dit heeft de Achterhoeker besloten naar aanleiding van de negatieve reacties van omwonenden en andere partijen. Een stal van 650 runderen is in Wichmond niet uitzonderlijk. ,,Twee locaties zal wat prijziger en minder efficiënt zijn, maar dat neemt Koolen voor lief.  
Koolen, een boerenzoon, woont zelf ook in de Achterhoek. Hij staat bekend om z’n grote ambities in de internationale zuivelsector, met name in Brazilië waar hij al 31.000 hectare kocht. Eerder zei hij in een interview: ‘Ik wil daar de grootste boerderij ter wereld bouwen. De schaal is de uitdaging, want het gaat om megastallen.’ 
Bron: ANP en fd.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.