Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Omstreden megastal wordt helft kleiner

18 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koeien.jpg
Een omstreden megastal in het Gelderse Wichmond wordt de helft minder groot dan gepland. Internetmiljonair Kees Koolen (oprichter van Booking.com) ziet af van zijn plannen voor een megastal voor 1455 runderen en houdt het bij 650 dieren. Daarnaast wil hij nu elders in Gelderland een tweede stal realiseren, meldt de Stentor vrijdag. 
Dit heeft de Achterhoeker besloten naar aanleiding van de negatieve reacties van omwonenden en andere partijen. Een stal van 650 runderen is in Wichmond niet uitzonderlijk. ,,Twee locaties zal wat prijziger en minder efficiënt zijn, maar dat neemt Koolen voor lief.  
Koolen, een boerenzoon, woont zelf ook in de Achterhoek. Hij staat bekend om z’n grote ambities in de internationale zuivelsector, met name in Brazilië waar hij al 31.000 hectare kocht. Eerder zei hij in een interview: ‘Ik wil daar de grootste boerderij ter wereld bouwen. De schaal is de uitdaging, want het gaat om megastallen.’ 
Bron: ANP en fd.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar