Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Omstreden biomassa ook in 2017

  •  
27-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kolencentrale_03.jpg
De kolencentrales krijgen ook in de toekomst subsidie voor het bijstoken met biomassa. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, waar tv-programma Zembla de hand op heeft weten te leggen. En dat terwijl een meerderheid van de Tweede Kamer eind vorig jaar nog heeft besloten dat het afgelopen moest zijn met deze omstreden subsidies. De kamer is woest. D66 Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven reageert in Vroege Vogels.
Het afgelopen jaar kregen de kolencentrales al zo’n 3,6 miljard euro aan ‘bijstook’ subsidie. Volgens de gegevens van de Rijksdienst gaat ook na het besluit van de kamer in december, de subsidieverlening gewoon door. Minister Henk Kamp zei tegen Zembla dat het bijstoken nodig is, om de klimaatdoelstellingen van 2020 (14%) te halen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.