Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Omroepkantine voortaan elke maandag vlees- en visvrij!

  •  
30-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
happy.jpg
Het bedrijfsrestaurant van de VPRO, waar ook medewerkers van VARA en NTR op zijn aangewezen, heeft per 1 juni een vis- en vlees vrije dag in het leven geroepen; Happy Monday. Daarnaast wordt er vanaf nu ook zorg gedragen voor een uitgebreid biologisch assortiment.
Met kleine stapjes werd de omroepkantine al vergroend. Sinds een paar maanden wordt er naast gangbare ook biologische melk geserveerd - wel een heel stuk duurder dan de gewone. Ook zijn er soms biologische kroketten en is er een piepklein assortiment biologisch brood.
Enkele weken geleden kregen vis en vlees liefhebbers echter de schrik van hun leven toen in één klap vlees en vis in de ban werd gedaan met de kreet "Als duurzaam en vooruitstreven bedrijf stoppen wij vanaf vandaag met de verkoop van vis en vlees".  Helaas was dit van korte duur en bleek het een experiment waarover de reacties verdeeld waren. Het gemor voerde echter de boventoon. Nu blijkt uit een enquete dat - tot genoegen van de Vroege Vogels redactie - 67% van de stemmers heeft gekozen voor 1 vis- en vlees vrije dag in de week en maar liefst 78% van de stemmers koos -ook- voor een uitgebreider biologisch assortiment.
Het uitgebreide biologische vis- en vleesassortiment en Happy Monday vloeien voort uit het experiment van de makers van VPRO Thema: Vis noch Vlees. De uitzending is terug te zien via www.uitzendinggemist.nl.
Bron: Vroege Vogels

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.