Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

OM eist 2 jaar cel voor illegaal doden dieren

  •  
18-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ree_kasteelheertje

© Fotograaf: kasteelheertje

Een man die illegaal allerlei dieren doodschoot, onder meer voor een jaarlijkse barbecue, moet van het Openbaar Ministerie (OM) celstraf krijgen. De man had geen jachtakte of wapenvergunning en doodde volgens de aanklager in korte tijd tientallen ganzen, reeën, wilde zwijnen en een big, maar ook katten, een hond en een roofvogel. Het OM eiste voor de rechtbank in Amsterdam twee jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Stroperij

De aanklager ziet de man als spil van een criminele bende die zich bezighield met stroperij en illegaal wapenbezit. Dat deden ze vooral in natuurgebied Kootwijk-Loobos. Naast de man staan nog acht anderen terecht, die woensdag 25 april 2018 hun strafeis zullen horen.

Niet aan regels gehouden

Volgens het OM ging de bende meedogenloos te werk. Er was geen dier veilig als de hoofdverdachte op pad was en er was geen oog voor dierenwelzijn. Als oud-jager kende hij wel de regels maar hij lapte ze volgens de aanklager aan zijn laars. Hij verwerkte ook wild dat anderen illegaal hadden afgeschoten en regelde een slager.
Bron: ANP

Meer over:

celstraf, jagen, illegaal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

kuiphuis
kuiphuis19 apr. 2018 - 13:07

Afschieten dat soort gasten!!!

pejomaba
pejomaba18 apr. 2018 - 15:51

Walgelijk! 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.