Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Olympische Spelen

  •  
12-08-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
20080812_yao_ming.jpg
De populaire Chinese basketballer Yao Ming gaat zich actief inzetten voor de milieuprogramma's van de Verenigde Naties. Hij is zaterdag zelfs tot de allereerste milieukampioen van de VN uitgeroepen.

Ming, sterspeler van de Houston Rockets en vrijdag vlagdrager van de Chinese equipe bij de openingsceremonie, moet mensen bewuster maken van milieu en klimaatverandering.
,,Beroemde sportmensen kunnen volgens mij een belangrijke rol spelen om de milieuproblemen aan te kaarten'', zei de 2,29 meter lange Yao Ming. ,,Ik zal over de hele wereld met jonge mensen aan de slag gaan en ze inspireren om bomen te planten, spaarlampen te gebruiken en zuinig te zijn met water. Organisaties van alle grote sportevenementen roep ik op om zorgvuldig met het milieu om te gaan; gebruik openbaar vervoer, groene stroom en zorg voor goede afvalsystemen.''
Bron: ANP 

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.