Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Olifantenmest in kaft boek Floortje Dessing

  •  
29-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_110350.jpg
Drukkerij Ten Brink in Meppel drukt de kaft van het nieuwste boek van Floortje Dessing op heel ongebruikelijk papier. In het omslagpapier zit olifantenmest verwerkt, zei Jantinus Timmerman van de drukkerij woensdag.
,,Je ruikt het niet. De geur wordt wel aan het papier onttrokken'', zegt Timmerman. Ook het papier van het boek is volgens hem bijzonder. ,,De bladzijden bestaan uit 100 procent gerecycled papier.'' De kaft en de bladzijden zijn gemaakt door een papierfabriek in Engeland. De Meppeler drukkerij heeft niet eerder papier met olifantenmest gehad. ,,Wat opvalt is dat het heel ruw is'', beschrijft Timmerman.
De drukkerij is vaker in het nieuws geweest met poep. Anderhalf jaar geleden rukte de brandweer uit omdat er een sterke, vreemde geur om het drukkerijpand hing. Toen bleek dat het bedrijf bezig was met het drukken van een geurboek voor kinderen. De sterke lucht kwam van de drakenstront in het verhaal, wat kinderen konden ruiken als ze over een plaatje in het boek krasten.
Het boek van Floortje Dessing ligt in november in de boekhandel. Een deel van de opbrengst gaat naar een olifantenproject in Sri Lanka. De reizende presentatrice heeft volgens Timmerman zelf het papier met olifantenmest uitgekozen.
Bron ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.