Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Olifanten worden geslagen voor ‘Benefiet’-polowedstrijd

  •  
12-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
138 keer bekeken
  •  
Olifant toerisme Azië

© Bron: World Animal Protection

Op videobeelden van PETA Azië is te zien hoe begeleiders herhaaldelijk olifanten slaan voor het King's Cup Elephant Polo Tournament 2018 in Thailand. Een toernooi dat gesponsord wordt door Europese bedrijven en dat zich voordoet als een liefdadigheidsevenement ten behoeve van olifanten.
PETA roept de Europese bedrijven die het toernooi sponsoren op om hun naam niet langer te verbinden aan dit gewelddadige spektakel en in de toekomst nooit evenementen te steunen waarvoor dieren worden uitgebuit.

Schokkende beelden

Op de beelden , die zijn opgenomen vanuit de ramen van hotels en appartementen in de buurt, is te zien dat begeleiders in een wachtruimte naast het poloveld de gevangen olifanten herhaaldelijk slaan en steken met olifantenstokken, wapens die iets weghebben van een kachelpook met aan één kant een lange, scherpe metalen haak, waarmee de dieren aan hun zeer gevoelige oren worden getrokken.
Olifanten die worden gebruikt voor polotoernooien, ritjes, of welke andere vorm van amusement dan ook worden met veel geweld getraind om ze te breken, en worden daarvoor regelmatig geslagen. Tussen de wedstrijden door worden ze vaak aan zulke korte ketens gelegd dat ze nauwelijks een stap kunnen verzetten. Vanwege deze wreedheden zijn er in het verleden veel van zulke toernooien afgezegd of hebben ze sponsors verloren – en Guinness World Records heeft zelfs alle verwijzingen naar records die met olifantenpolo te maken hebben geschrapt.
Bron: PETA

Meer over:

thailand, peta, olifant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.