Vroege Vogels

Olifanten mogen blijven meereizen met Renz

  •    •  
07-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
olifant_circus.jpg
Circus Renz International mag tot 3 januari olifanten meenemen op zijn tournee door Nederland, ook al is dat sinds 15 september eigenlijk verboden. Dit heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) woensdag besloten in een spoedprocedure.
Ontheffing
Sinds half september geldt een verbod voor circussen om bepaalde wilde zoogdieren te vervoeren en te laten optreden. Circus Renz International, niet te verwarren met het Circus Herman Renz waarvoor de belastingdienst maandag het faillissement aanvroeg, laat zijn drie olifanten daarom niet meer optreden. Maar de olifanten reizen het laatste deel van de tournee nog wel mee met het circus.
Voor het vervoer van de olifanten had het circus een ontheffing gevraagd, maar die had de staatssecretaris van Economische Zaken geweigerd. Het circus spande daarop de spoedprocedure aan bij het CBb.

Verboden gehandhaafd

In een reactie laat staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) weten dat Circus Renz zijn olifanten van de rechter tot 3 januari mag vervoeren. Maar het verbod op het optreden met wilde dieren blijft gehandhaafd en ook mogen de dieren niet meer tentoongesteld worden. Na 3 januari is het vervoer van deze olifanten ook verboden, aldus Dijksma.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.