Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Olifant overleden in Beekse Bergen

  •  
21-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
olifant.jpg
Een opstootje tussen de olifanten in safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek heeft donderdagavond laat de 23-jarige vrouwtjesolifant Olga het leven gekost. Dat maakte het Brabantse dierenpark vrijdag bekend.
Vermoedelijk is Olga vervelend ten val gekomen en geschept door een andere olifant. Hierdoor raakte zij zo ernstig gewond dat de verzorgers en de dierenarts hebben besloten haar te laten inslapen. Mogelijk heeft het onweer van donderdagavond tot onrust bij de dieren geleid.
Olga heeft 22 jaar in de Beekse Bergen doorgebracht. Zij werd als jong dier vanuit haar geboorteland Zimbabwe naar Nederland verscheept om bij te dragen aan een Europees fokprogramma dat moet helpen de soort in stand te houden. Zij heeft nooit nakomelingen gehad, maar was volgens het dierenpark wel zeer geliefd bij de bezoekers.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.