Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Olifant kan gevaar mensenstem inschatten

  •  
11-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
olifant_27.jpg
De oren van olifanten blijken veel verder ontwikkeld dan we tot nu toe dachten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de grote dieren aan het menselijke stemgeluid onderscheid kunnen maken in zaken als leeftijd, geslacht, ras en of deze mens een potentiële bedreiging vormt.
Onderzoekers van de Britse Universiteit van Sussex hebben samen met het Ambroseli Trust for Elephants onderzocht hoe olifanten reageren op opnames van de menselijke stem. ,,Uit onze bevindingen blijkt dat een olifant heel goed onderscheid kan maken tussen verschillende mensen en in hoeverre ze een bedreiging kunnen vormen.''
Opvallend is volgens de wetenschappers dat de olifanten zich sneller dan bij welk stemgeluid dan ook lijken te willen groeperen bij het horen van de Afrikaanse Maasai-stam, die eeuwenlang op olifanten heeft gejaagd.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.