Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Olievlek van honderden m2 in de Middellandse Zee

9 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
containerschip

© Bron Pixabay

Rond de vrachtschepen die zondag botsten in de Middellandse Zee ligt een olievlek van honderden vierkante meters. De olie is weggelekt uit een van de schepen, zo meldt ARD.
Volgens de Franse autoriteiten gaat het om 600 ton stookolie die tot op twintig kilometer van de schepen is aangetroffen. Franse en Italiaanse schepen proberen de olie op te vangen en op te zuigen. Het schoonmaken duurt nog enkele dagen.
Zondag boorde het Tunesische roroschip (voor het vervoer van vrachtwagens) Ulysse zich in het Cypriotische containerschip CLS Virginia, dat voor anker lag voor de kust van Corsica. De botsing veroorzaakte een scheur van enkele meters lang in de romp van het containerschip.
De Franse milieuminister François de Rugy heeft kritiek geuit op de kapitein van het Tunesische schip. “Het is nog te vroeg om te zeggen wat er precies gebeurd, maar zeker is dat er aan het roer niet goed is opgelet.” Het weer was goed ten tijde van het ongeluk.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.