Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Olielek België veroorzaakt stankoverlast in Brabant

  •  
26-10-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Olievlek_19.jpeg
Brandweer, politie en milieudiensten hebben dinsdagavond klachten binnengekregen van mensen uit Brabant over stankoverlast. De geur is afkomstig uit het Belgische Beveren waar naar schatting 40 miljoen liter olie wegstroomde op een olieopslagplaats. ,,Mensen kunnen lichte irritaties van de luchtwegen krijgen'', meldde H. Jans gezondheidskundig adviseur gevaarlijke stoffen voor de regio zuid-Holland dinsdagavond.
Volgens hem kunnen inwoners van Gelderland ook last krijgen van de stank. ,,Door de zuidwestenwind.'' Het RIVM doet momenteel metingen om te kijken wat voor type stoffen er precies in de lucht zitten. ,,Het incident heeft geen grote gevolgen voor de volksgezondheid'', aldus Jans.
De stankoverlast in Zuidwest-Brabant kan tot donderdagavond duren. Zolang zullen brandweer en olieconcern Total nodig hebben om de weggelekte olievoorraad op te pompen. Dat heeft burgemeester Van de Vijver van Beveren, op wiens grondgebied de lekkende tank ligt, woensdagochtend meegedeeld.
Bewoners in de omgeving van de Beverse deelgemeente Kallo hebben het advies gekregen tot donderdagavond ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten te houden. Personeel van Total en medewerkers van bedrijven rondom de lekkende tank dragen de komende dagen gasmaskers.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.