Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Olie- en gassector kan niet niets doen

20 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
olie raffinaderij petroleum industrie

© Raffinaderij - Bron Pixabay

De olie- en gassector moet werk gaan maken van duurzame energie. "Niets doen is simpelweg geen optie", waarschuwt het Internationaal Energieagentschap (IEA) in een nieuw rapport. Momenteel gaat namelijk minder dan 1 procent van het investeringsgeld van de olie- en gasbedrijven naar schone energiebronnen.

Actie tegen klimaatverandering

Het IEA stelt dat de toezegging van olie- en gasbedrijven om schone brandstoffen te leveren, cruciaal is om de wereldwijde uitstoot te verminderen. Maar er zijn weinig tekenen dat er een grote omslag komt in het investeringsbeleid van de industrie. Terwijl ze volgens de deskundigen veel meer actie kan ondernemen om klimaatverandering tegen te gaan.

Volgens het rapport is het essentieel dat de sector binnen tien jaar 15 procent van zijn investeringsbudget besteedt aan schone brandstoffen, zoals waterstof, biomethaan en de nieuwste biobrandstoffen. Ook moeten de methaan-lekken wereldwijd aangepakt worden.

Bron: ANP