Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Olga van Heukelom: Familiefluitje

  •  
10-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
tureluur_02.jpg
Toevallig zijn mijn twee geëmigreerde zussen dit voorjaar beiden in Holland. Zij vlogen onafhankelijk van elkaar over uit Amerika en Canada en verblijven toevallig op de zelfde tijd in de omgeving van de Veluwe. Wij zelf kamperen op dit moment ook in die omgeving met onze caravan op een camping  midden in de natuur.
We hebben al sinds onze jeugd een familiefluitje. Als we samen uitgaan en elkaar kwijt raken in een grote winkel of bijvoorbeeld op een station kunnen we - indien nodig - met dit fluitje elkaar meteen lokaliseren. Het is een fluitje dat vroeger door leden van de NJN ter herkenning werd gebruikt. Nooit geweten welke vogel het was. Het blijkt de Tureluur te zijn.
En wat hoor ik nu constant om mij heen? Ons familiefluitje! Logisch in een bos te midden van de weilanden.  Maar hij zet me wel telkens op het verkeerde been. Elke keer weer denk ik dat een zus in aantocht is en zich  door middel van ons familiefluitje meldt.
Om Tureluurs van te worden!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.