Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oldenzaal definitief tegen vliegveld Twente

  •  
15-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bomen_oldenzaal.JPG

© Het middeleeuwse bos Hoge Ventering, vlakbij Oldenzaal, zou moeten verdwijnen voor de luchthaven.

Oldenzaal keert zich definitief tegen de komst van een burgerluchthaven op Vliegveld Twente. Voor de gemeenteraadsleden was dreigende kap van duizenden bomen en het tegenvallende aantal banen dat een vliegveld zou opleveren de druppel.
In een extra vergadering riepen raadsleden buurgemeenten maandagavond op om samen op te trekken tegen een commerciële luchthaven. De ontwikkeling van het luchthavengebied gebeurt door de gemeente Enschede en de provincie Overijssel. Een stevig 'nee' helpt volgens Oldenzaalse fracties de meerderheid voor het luchthavenplan in het provinciehuis en in Enschede te laten verdampen.
Spreek je uit tegen Luchthaven Twente
Natuurmonumenten is in actie gekomen om deze massale kap tegen te houden. Je kunt zelf ook aangevend dat je tegen de plannen voor Vliegveld Twente bent. Nog t/m dinsdag 15 april kun je op de website van Natuurmonumenten een kant-en-klare zienswijze invullen en ondertekenen, die daarna op het bureau van staatssecretaris Mansveld van I&M terecht gaat komen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.