Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oerwoudvrij IJs

  •  
19-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
magnums_aktie.jpg
Een mooi aktie-onderwerp in deze zomer: Magnumijs moet duurzamer! Milieudefensie gaat allerlei festivals af om mensen over te halen om te tekenen voor ijsjes waar geen Zuidamerikaanse soja in zit. Maar ook via internet kan je de petitie ondersteunen.
Vroege Vogels heeft er op de website een nieuwe rubriek bij sinds deze week: Aktie! Wekelijks komen er groene petities op ons bureau binnen en de ervaring leert dat onze luisteraars en bezoekers graag meedoen met activiteiten die de wereld groener maken. Vandaar die aktie-rubriek, met deze week speciale aandacht voor Milieudefensie's Magnum-campagne.
Hugo Hooijer legt in Vroege Vogels uit wat er mis is met de Magnum én hoe het beter zou kunnen. Voor de Magnums (men zegt dat het om 1 miljard ijsjes per jaar gaat!) is veel melk nodig. De koeien die dat moeten produceren worden bijgevoerd met soja en daarvoor worden in Zuid-Amerika nog altijd stukken oerwoud omgehakt. Bovendien kost het vervoer veel energie en worden er grote hoeveelheden landbouwgif bij gebruikt.
De Magnum-actie past binnen de campagne 'Kleine Hoefprint'. Kijk in onze Actie-rubriek voor meer informatie En: doe mee!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.