Vroege Vogels

Oerrunderen maken kuilen dicht

  •  
07-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Op de Maashorst zijn zandbulten gemaakt waar tapuiten en smellekens in de herfst op kunnen gaan zitten. Dit is echter ook een begrazingsgebied van een kudde taurossen, een teruggefokt oerrund. De runderen maken de zandbulten steeds weer plat met hun poten en kop, en daarna gaan ze in de naastgelegen kuil zitten woelen. Gefilmd door Martien van Dooren en Leo Ballering van de Vogelwacht Uden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

JterHaar
JterHaar9 sep. 2017 - 12:31

Hahaha stelletje vandalen  :-)

Rienk Slings
Rienk Slings8 sep. 2017 - 20:49

Op de (onscherpe) beelden te zien lijkt me het gebied sowieso te ruig voor tapuiten. Bovendien houden tapuiten van meer reliëf.

Elisabeth Bakker
Elisabeth Bakker8 sep. 2017 - 19:56

Super !!!!!

Marcel Sjouw
Marcel Sjouw8 sep. 2017 - 13:43

M. Sjouw: Volgens mij is er een logische verklaring voor dit gedrag, ze komen gewoon zand tekort om even welke reden ('k heb hier niet voor geleerd) zo met graagte even met en of door het zand te dollen. Valt het ook onder een vorm van verzorging?

1 Reactie
Martin Groenenboom
Martin Groenenboom10 sep. 2017 - 17:33

Vinden ze heerlijk om hun huid te schuren en ongedierte in hun pels te verwijderen lijkt mij. Dit soort beddingen moeten er meer komen elders.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.