Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Oeroude natuur onder je voeten

  •  
28-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
fossiel_08.jpg
Van miljoenen jaren oude fossielen in winkelcentrum Hoog Catharijne tot een Portugese zeeslak in de vloer van het Rijksmuseum: zonder het te weten lopen we dagelijks over kilometers eeuwenoude natuurhistorie. Hoogleraar vertebratenpaleontologie Jelle Reumer schreef er een boek over.
In 'Kijk waar je loopt' beschrijft Reumer de mooiste stadsfossielen van Nederland. Van Amsterdam, Maastricht en Utrecht tot Middelburg, Groningen en Enschede. Jelle Reumer leert ons dat je voor bijzondere fossielen het land niet uit hoeft. Sterker nog, de meest bijzondere koralen, schelpen, sponzen, zee-egels en inktvissen vind je soms gewoon om de hoek.
In drie afleveringen reist Vroege Vogels met Reumer langs de meest bijzondere fossielen in het Hollandse straatbeeld. Met in de eerste aflevering de stadsfossielen in Utrecht: versteende zee-egels in overdekt winkelcentrum Hoog Catharijne, een bijzondere spons in de stoep en oesters aan de voet van de Domtoren. 
Titel: Kijk waar je loopt; over stadspaleontologie
Auteur: Jelle Reumer
Uitgeverij: Historische Uitgeverij Groningen
Prijs: 24,50
Pagina’s: 144
ISBN 978-90-655-4446-9
Verschijnt medio december

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.