Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ockels vertrekt maandagmiddag naar Aruba

  •  
05-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Wubbo Ockels vertrekt maandagmiddag om 14.00 uur vanuit Scheveningen met zijn zeilschip de Ecolution naar Aruba. De voormalig astronaut zou eigenlijk afgelopen vrijdag al vertrekken, maar dat werd uitgesteld door het slechte weer.
Ockels gaat de Arubaanse regering 3 maanden bijstaan in het ontwikkelen van diverse projecten op het gebied van duurzaamheid. De reis is te volgen via onder meer het Twitteraccount @EcolutionsBV.
Het wordt voor Ockels de eerste trans-Atlantische overtocht met de Ecolution, die in december 2010 in Groningen door onbekenden zwaar werd beschadigd. Het herstel van het schip kostte ongeveer 1,5 miljoen euro.
Het zeilschip is 25 meter lang en voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid. De boot is op initiatief van Ockels gebouwd.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.