Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oceana onderzoekt riffen na olieramp

  •  
09-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Onderzoekers van de Amerikaanse actiegroep Oceana bekijken de komende twee maanden of er olie op de kwetsbare koraalriffen van de Florida Keys is terechtgekomen. Wetenschappers en duikers vertrokken maandag per schip uit Fort Lauderdale om de gevolgen van de olieramp in de Golf van Mexico te onderzoeken. Dat maakte de organisatie bekend.
De kustgebieden van de Amerikaanse staten Louisiana, Mississippi, Alabama en Florida kampen door de olieramp in de Golf van Mexico met olie op de stranden en in de kwetsbare natuurgebieden. Daarnaast is veel gelekte olie onder water verdwenen. Het is nog onduidelijk wat het effect daarvan zal zijn op de natuur.
Oceana gaat daarom koraalriffen in diep en ondiep water onderzoeken om te zien of deze beschadigd zijn door de olie. De wetenschappers zullen foto's en video's maken van de riffen, maar ook monsters nemen van bepaalde delen van het koraalrif. Daarnaast zal een aantal dieren, zoals schildpadden en haaien, worden voorzien van zenders.
De gegevens van deze expeditie zullen worden vergeleken met de resultaten van een onderzoek van 2005 van Oceana. Toen werd op de koraalriffen in de Florida Keys een overdaad aan vissen, schildpadden, walvisachtigen, sponzen, koraal en andere soorten aangetroffen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.