Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Ocean Warrior: nieuw schip van Sea Shepherd

30 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Ocean Warrior

© Directeur Geert Vons van Sea Shepherd bij het schip Ocean Warrior

Op Antarctica is de lente begonnen – het zeeijs gaat smelten. Dat is hét moment waarop de Japanse walvisjagers wachten, ze maken hun schepen nu klaar voor het jachtseizoen. Ze willen weer meer dan 300 walvissen doden voor zogenaamd wetenschappelijk onderzoek. En om op te eten uiteraard.
De tegenstanders staan ook op scherp. Deze week presenteert Sea Shepherd in Amsterdam haar nieuwe superschip de ‘Ocean Warrior’. Een zeer snelle boot die onder Nederlandse vlag vaart en gebouwd is met Nederlands geld van de Postcode Loterij. De Ocean Warrior ligt klaar voor haar eerste echte confrontatie met de jagers. Maandag vertrekt het schip, maar tot die tijd worden dagelijks aan boord rondleidingen gegeven. Van elf uur in de ochtend tot zeven uur ‘s avonds is de Ocean Warrior van Sea Shepherd voor publiek toegankelijk. Zondag 2 oktober is dat afgelopen, daarna maakt de bemanning zich klaar voor de afvaart naar Australië en vervolgens Antarctica.
De Ocean Warrior ligt aan de kade in Amsterdam-Noord, achter het oude Veronicaschip en het Botel. Aan de NDSM Pier. Makkelijk bereikbaar via de pont van Amsterdam Centraal naar het NDSM-terrein. Afvaart twee keer per uur.

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.