Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Occupy-demonstranten zetten acties voort

  •  
17-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
occupy.jpg

© Occupy

Net als elders in de wereld is in Nederland dit weekend gedemonstreerd voor een eerlijker economisch model. In Amsterdam en Den Haag gingen zaterdag bij Occupy-demonstraties ruim 2000 mensen de straat op en ook zondag waren honderden Nederlanders op de been. Op het Haagse Malieveld en op het Beursplein in Amsterdam hebben tientallen mensen tentjes opgeslagen. Zij willen pas weg als hun actie effect heeft.
Falende politieke elite
Jong en oud kwam langs om discussies te voeren of muziek te maken. Zij hebben kritiek op de macht van de banken, de inhaligheid van bedrijven en de in hun ogen falende politieke elite. Wat er concreet moet gebeuren, daarover lopen de meningen uiteen. ,,We zijn momenteel aan het worstelen over waar we eigenlijk naartoe willen'', zei Van Damme.
Occupy-betogers
Ook in Den Haag verliepen de acties zonder incidenten. De Occupy-betogers liepen zowel zaterdag als zondag vanaf het Malieveld door de binnenstad naar het Plein en voerden net als in Amsterdam discussies over tekortkomingen in het financiële systeem. De actievoerders hebben in ieder geval tot maandag toestemming om hun tent op het Malieveld te laten staan.
Occupy Amsterdam is een actie in samenwerking met de #globalchange en de #occupywallstreet acties & demonstraties. Door middel van een vreedzame demonstratie willen ze de aandacht op deze onderwerpen vestigen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.