Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Obama wil investeren in 'alternatieve energie'

  •  
08-10-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
USA.jpg
De Democratische presidentskandidaat Barack Obama wil fors investeren in alternatieve energie, waaronder zonne- en windenergie. ,,Als we meer energiebronnen creëren, kunnen die de motor van de economie zijn'', zei Obama dinsdagavond in een debat met zijn Republikeinse opponent John McCain.
Obama haalde uit naar McCain die volgens de de Democraat een aantal keren tegen voorstellen voor het stimuleren van alternatieve energie heeft gestemd. Ook vond Obama dat McCain veel te veel over het boren naar olie sprak. ,,Wij hebben 3 procent van de olievoorraden in de wereld, maar we gebruiken 25 procent'', aldus Obama.
McCain maakte duidelijk veel te zien in het gebruik van kernenergie. ,,Kernenergie is veilig en schoon, aldus de Republikein. Ook Obama gaf aan een voorstander te zijn van het gebruik van kernenergie.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.